Політика

В Європі зважають на Україну - Порошенко

Європейські лідери зважають на Україну, вона є самостійним гравцем, заявив президент України Петро Порошенко.

"На сьогодні було чітко продемонстровано, що Україна є самостійним гравцем, на якого зважають європейські лідери", - сказав П.Порошенко журналістам на підсумковій прес-конференції після п’ятого саміту Східного партнерства у п'ятницю в Брюсселі.

Він наголосив, що в підсумковій декларації саміту програми ЄС "Східне партнерство" було враховано пропозиції України.

"Ідеться про Європейське партнерство "плюс", де передбачається членство України, Молдови та Грузії відповідно в доступі до єдиного цифрового ринку, до енергетичного ринку, спільного з Європейським Союзом, доступ до митного союзу. І ми домовилися з представниками Єврокомісії ... про те, що ми дуже уважно вивчимо, продемонструємо суто прагматичний підхід, що саме це може дати Україні, й ухвалимо остаточне рішення", - зазначив президент України.

Він також наголосив, що Україна має намір вивчити питання доступу до Шенгенського союзу, "який розширює можливості безвізового режиму для України".

П.Порошенко також повідомив, що під час свого робочого візиту до Брюсселя 23-24 листопада він зустрівся з 15 лідерами європейських держав і обговорив з ними поточні проблеми.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ