Політика

Постійний комітет ПАРЄ відмовився від дебатів щодо повернення РФ до організації - Ар’єв

 Постійний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи відмовився проводити дебати щодо повернення делегації РФ до організації, повідомляє народний депутат фракції "БПП", голова підкомітету з питань міжпарламентських зв'язків, двосторонніх і багатосторонніх відносин парламентського комітету із закордонних справ Володимир Ар’єв.

"Постком ПАРЄ щойно відмовився проводити дебати щодо повернення РФ в ПАРЄ. Натомість будуть дебати на тему "Демократія зламана - яка відповідь". Я радий, що ПАРЄ правильно розставила пріоритети", - написав політик на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, ПАРЄ більшістю голосів затвердила рішення, яке має на меті зняття політичних санкцій із делегації РФ. У тексті рішення залишилася норма про те, що ПАРЄ та Комітет міністрів (виконавчий орган Ради Європи) мають "гармонізувати правила участі та представництва країн-членів в обох статутних органах".

Це рішення має заборонити ПАРЄ подовжувати дію обмежень, що накладаються на РФ, без згоди країн-членів. По суті, це ставить під питання схвалення в ПАРЄ якихось санкцій проти РФ. Враховуючи, що санкції мають поновлюватися щорічно, обмеження можуть бути зняті вже в січні.

Цю норму підтримала переважна більшість депутатів ПАРЄ, запропоновані Україною поправки провалилися, причому голоси розділилися в пропорції 60:30.

Як повідомив у жовтні представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, загальний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи і Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) на засіданні в четвер не змогли ухвалити рішення про створення робочої групи щодо реформування РЄ, що передбачає повернення делегації РФ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ