Політика

ЄНП закличе РФ звільнити українських заручників і політв'язнів

На саміті Європейської народної партії (ЄНП) Російську Федерацію закличуть звільнити українських політв'язнів і заручників, які перебувають в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), заявляє заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

"Дуже важливо, що на саміті за пропозицією президента України (Петра Порошенка - ІФ) в декларації є заклик про негайне звільнення українських заручників на Донбасі, а також політв'язнів українських, які сьогодні знаходяться в російських в'язницях", - сказав К.Єлісєєв в ефірі телеканалу "112. Україна" в четвер.

Він також розповів, що президент України на саміті ЄНП поставив питання про необхідність підтримати позицію щодо розміщення на території окупованого Донбасу миротворчої Місії ООН.

"Ця пропозиція була схвально прийнята, і ця ідея також буде зафіксована в тексті спільної декларації саміту Європейської народної партії", - зазначив К.Єлісєєв.

За його словами, саміт ЄНП засудить російську агресію проти України і висловиться за подальше продовження антиросійських санкцій, введених кілька років назад.

Саміт ЄНП нині проходить в Брюсселі (Бельгія).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ