Політика

Співпраця України та НАТО триває, незважаючи на зрив засідання комісії через вето Угорщини - Вінніков

Засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів відновляться найближчим часом, сподівається глава представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" він наголосив, що, незважаючи на непроведення засідання комісії в грудні через вето Угорщини, співпраця триває.

"Діалог триває, в цьому плані не змінюється нічого. Україна залишається ключовим партнером для НАТО. Безпека і стабільність в Україні є ключовими для євроатлантичної безпеки. Ми й надалі фокусуватимемося на підтримці України, політичній - суверенітету та територіальної цілісності і практичній - шляхом реалізації комплексної допомоги", - сказав він.

О.Вінніков також висловив сподівання, "що засідання комісії Україна-НАТО проводитимуться в найближчому майбутньому, зокрема й у форматі зустрічей на рівні міністрів".

"Засідання на рівні послів заплановане на 14 грудня в Брюсселі. На ньому, зокрема, обговорюватиметься реалізація Україною щорічної національної програми", - поінформував він.

О.Вінніков також нагадав, що засідання комісії Україна-НАТО проводяться регулярно на різних рівнях.

"Востаннє засідання відбувалося в липні в Києві на найвищому рівні: від України був президент, на засіданні були присутні посли всіх країн - членів альянсу, головував генсек НАТО. Була хороша дискусія, і було прийнято перший огляд (список - ІФ) комплексної допомоги Україні, початок якій було покладено рік тому на Варшавському саміті", - зазначив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ