Політика

Палестина заморожує всі контакти з США

Палестинське керівництво прийняло рішення про заморожування контактів з Вашингтоном у відповідь на оголошення американського держдепартаменту про можливе закриття офісу Палестини в США, повідомила газета The Times of Israel.

Як випливає з повідомлення, представник Організації визволення Палестини (ООП) Набіль Абу-Рудейна підтвердив, що палестинський лідер Махмуд Аббас поширив інструкцію, "що стосується закриття всіх ліній зв'язку з американцями".

Телеканалу Al Jazeera представник ООП сказав, що рішення про заморожування контактів з США є "відповіддю на плани щодо закриття офісу ООП у Вашингтоні".

Минулої суботи американський держдепартамент повідомив про рішення відкликати дозвіл на роботу офісу ООП в США в зв'язку з тим, що палестинська влада має намір подати позов до Міжнародного кримінального суду для розслідування злочинів Ізраїлю проти Палестини, що суперечить закону США від 2015 року, який визначає статус палестинського представництва .

У той же час, США хотіли б зберегти це представництво, заявила офіційний представник держдепартаменту Хізер Нойерт.

"Думаю, ми б хотіли, щоб вони змогли зберегти його (офіс - ІФ) відкритим", - сказала вона на брифінгу в відомстві.

Дипломат пояснила: "Закриття офісу - це не те, про що ми зараз говоримо, певні консультації зараз ведуться".

За її словами, держсекретар Рекс Тіллерсон вивчає ситуацію.

"На нашу думку, зв'язки не заморожені", - заявила Х.Нойерт.

"Ми знаходимося в контакті з палестинцями", - сказала вона, зауваживши, що, за її інформацією, "офіс відкритий і наразі працює".

Сторони обговорюють питання, пов'язані зі статусом представництва, а також мирного врегулювання близькосхідної проблеми, повідомила Х.Нойерт.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ