Політика

Парубій сподівається на підписання президентом США рішення про виділення Україні $350 млн на оборону

 Голова Верховної Ради Андрій Парубій розраховує, що президент США Дональд Трамп підпише ухвалене Конгресом рішення про виділення Україні $350 млн на сектор оборони, в рамках яких буде надано, серед іншого, летальне оборонне озброєння.

"Буквально вчора було рішення Конгресу США, де не просто було виділено $350 млн для сектора безпеки України, а там зазначено, що в переліку цієї допомоги має бути і летальне оборонне озброєння", - сказав А.Парубій в інтерв'ю телеканалу "Рада" в п'ятницю .

"Ми можемо сказати, що фактично станом на сьогодні ми зробили вагомий і важливий крок для отримання Україною летального оборонного озброєння", - заявив спікер.

Він вважає, що це - спільний успіх, оскільки загроза російської агресії є глобальною.

При цьому А.Парубій висловив сподывання, що документ буде підписано президентом США.

"Фактично з того моменту ми можемо нарешті розраховувати на те, що українська армія, українські військові зможуть отримати сучасне оборонне озброєння - там передбачені не лише Javelin - відомі протитанкові комплекси, але також і кораблі берегової охорони і кілька інших засобів захисту від російської агресії", - розповів він.

Як повідомлялося, Сенат США схвалив проект закону про "Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони", що містить дозвіл на виділення $350 млн для надання допомоги з безпеки України.

"Таким чином, Конгрес завершив процедуру ухвалення зазначеного документа, що наразі буде направлено на підпис президенту США", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці посольства України в США в соцмережі Facebook 16 листопада.

Проект закону санкціонує надання Україні летального озброєння оборонного характеру та значно розширює параметри підтримки України з боку США в безпековій та оборонній сферах.

До документа включено положення, що надають можливість використовувати кошти оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення можливостей повітряних і військово-морських сил України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ