Політика

У "БПП" виступають за закриття російських культурних центрів в Україні через їхню антиукраїнську діяльність

Народні депутати з фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП) звернулися до Служби безпеки України щодо надання фактів антиукраїнської діяльності російських центрів науки і культури в Україні та виступають за закриття таких центрів.

"Останніми днями російські медіа почали продукувати ілюзії про те, що Україна нібито має намір продати будівлю Українського культурного центру в Москві. Не дочекаються. Будь-які намагання взяти під контроль державну власність України в Росії зустрінуть дзеркальну реакцію щодо російського майна в Україні", - написала нардеп із фракції "Блок Петра Порошенка", член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook, повідомляє в середу прес-служба партії.

Нардеп зазначила, що разом із колегами звернулася до глави СБУ Василя Грицака про надання фактів деструктивної антиукраїнської діяльності Російських центрів науки і культури на території України. "Запит буде оголошено цієї п'ятниці (17 листопада - ІФ)", - повідомила І.Фріз.

Вона наголосила на необхідності закриття російських культурних центрів і денонсації відповідної міжурядової угоди.

"Ми не маємо права мовчки спостерігати за підривною діяльністю РФ через ці інформаційно-культурні центри в Україні із застосуванням арсеналу методів гібридної війни, але діяти ми будемо виважено і виходячи із захисту інтересів", - резюмувала І.Фріз.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ