Політика

Правопросвітницький проект "Я маю право!" реалізовуватиметься в Україні в 2018 році - указ

 Президент України Петро Порошенко своїм указом оголосив 2018 рік в Україні Роком реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!".

Як повідомляє прес-служба глави держави, ця ініціатива розглядалася на засіданні Національної ради реформ. Під час обговорення президент запропонував започаткувати спільну програму "Я маю право". "І це буде не просто правова безоплатна допомога в судах, яка є і зараз. А це - безоплатні юридичні консультації, на які матимуть право найменш захищені верстви населення", - наголосив він.

Згідно з указом, 2018-й оголошується Роком реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!", Кабінету Міністрів України доручається затвердити план заходів щодо реалізації проекту.

Уряд має забезпечити інформування громадян про гарантовані їм Конституцією та законами права у відповідних сферах через засоби масової інформації, шляхом запровадження телефонних гарячих ліній та організації зустрічей з громадянами за місцем проживання, а також виготовлення інформаційних матеріалів.

Документ визначає, що органи місцевого самоврядування мають сприяти забезпеченню реалізації цього проекту шляхом проведення відповідної інформаційно-роз'яснювальної роботи. Зокрема, на регіональних телеканалах мають бути створені програми, орієнтовані на підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ