Політика

Кабмін зробить усе для якнайшвидшого створення і фінансування Антикорупційного суду після відповідного рішення ВР - Гройсман

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що Кабінет Міністрів зробить усе необхідне в рамках його компетенції для якнайшвидшого створення і фінансування Антикорупційного суду після ухвалення Верховною Радою рішення про його створення і підписання закону президентом.

Під час зустрічі з президентом групи Світового банку Джимом Йонг Кімом (Jim Yong Kim) у вівторок у Києві прем'єр заявив, що в Україні вже створено систему органів запобігання та виявлення корупції, які вибудовують свою інституційну діяльність.

"Ще один елемент - покарання, а це справедлива судова система з одного боку і спеціалізований суд, який має ставити крапку в цих справах. Наразі, я думаю, в рамках парламенту та співпраці з президентом, тому що тут є питання конституційних повноважень президента, має бути це питання врегульовано", - сказав В.Гройсман.

"Ми, як уряд, усе зробимо для того, щоб жодних затримок у створенні, ухваленні нормативних актів уряду та фінансуванні не було", - сказав прем'єр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ