Політика

Україна може подати заявку на отримання ПДЧ у НАТО у 2020 році - Пристайко

У 2020 році, коли Україна в результаті проведених реформ в оборонній сфері досягне стандартів НАТО, може бути подана заявка на отримання Плану дій щодо членства (ПДЧ) в альянсі, заявляє глава місії України при НАТО Вадим Пристайко.

"У цьому процесі є різні підходи, зокрема в тому, коли це краще робити. Чи подавати заявку, коли вже буде результат, наприклад у 2020 році, який ми визначили як етап, коли Україна досягне стандартів НАТО і зможе продемонструвати, наскільки держава зрушила в багатьох напрямах, насамперед в оборонній сфері. Є ідея використовувати саме той момент. Це буде добра нагода сказати: бачите, ми виконали, що обіцяли", - сказав В.Пристайко в інтерв'ю "Урядовому кур'єру", опублікованому у вівторок.

За його словами, цей діалог уже розпочато. "З моменту першої моєї розмови з генеральним секретарем альянсу, коли я передав йому лист від президента України, там ішлося про те, що наше головне політичне завдання - здобути членство в НАТО. Але для того, щоб цього досягти, треба розпочати діалог і отримати План дій щодо членства й виконувати його", - зазначив глава місії.

В.Пристайко також нагадав, що Україна вже десятий рік виконує національні програми співробітництва з НАТО, "які відповідають очікуванням союзників у рамках ПДЧ", і щорічно адаптує програму.

Як повідомлялося, 7 липня президент Петро Порошенко призначив В.Пристайка на посаду глави місії України при НАТО. 27 вересня у зв'язку з цим його було звільнено з посади першого заступника міністра закордонних справ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ