Політика

Помічник держсекретаря США у Києві підтвердить зобов'язання Вашингтона щодо суверенітету і територіальної цілісності України

Помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Уесс Мітчелл з 6 по 16 листопада відвідає ряд європейських держав, включаючи Україну, повідомив американський Держдепартамент.

У Києві, де він планує бути 14-16 листопада, чиновник "зустрінеться з високопоставленими урядовими офіційними особами, (...) щоб підтвердити зобов'язання США щодо суверенітету і територіальної цілісності України і закликати їх до продовження проведення ключових реформ", йдеться в повідомленні Держдепу.

У ньому наголошується, що помічник держсекретаря також має намір зустрітися з представниками ділових кіл і громадянського суспільства України, щоб "обговорити з ними питання, що стосуються перетворення країни в процвітаючу, безпечну і демократичну європейську державу".

У графіку поїздки Мітчелла також значаться Брюссель, Париж, Лондон, Берлін і Варшава. Він став в Держдепартаменті наступником Вікторії Нуланд, яка відповідала за відносини США з Європою і НАТО.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ