Політика

Зустріч Порошенка з групою нардепів - учасників акції під Радою не відбулася

Група народних депутатів, що підтримують акцію протесту під Верховною Радою, не змогла зустрітися з президентом України Петром Порошенко.

"Президент не захотів зустрітися з представниками акції "Велика політична реформа". Разом зі мною прийшли Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Юрій Левченко та Юрій Дерев'янко. Президент вирішив, що він хоче зустрітися тільки з частиною нашої групи (крім Левченка і Дерев'янка), що для нас неприйнятно. Проте президенту вже відомо, з якою метою ми приходили", - повідомив народний депутат (фракція "Блок Петра Порошенка"), учасник акції протесту під Верховною Радою Мустафа Найєм на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в середу ввечері.

Покинувши будівлю Адміністрації президента України, М.Найєм розповів журналістам, що до депутатів вийшов заступник глави АП Віталій Ковальчук і сказав, що президент "хоче бачити трьох з них".

У свою чергу народний депутат Сергій Лещенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук написав: "Перший заступник глави АП Віталій Ковальчук повідомив, що готовий прийняти тільки трьох депутатів - без Левченко і Дерев'янко. Я не бачу можливості участі в такій зустрічі без колег".

А С.Заліщук на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук поінформувала, що прибулі до АП нардепи передали В.Ковальчуку низку вимог.

"Президент не йде на діалог. Ми заздалегідь надіслали список учасників, але президент не захотів зустрічатися з двома з п'яти депутатів. Ми розцінюємо таку вибірковість некоректною по відношенню до організаторів акції, серед яких цілий ряд політичних сил і громадських середовищ. Тим не менше, ми передали список вимог заступнику голови адміністрації президента Віталію Ковальчуку", - написала вона.

За її словами, серед вимог - забезпечити мирну акцію і не допустити дестабілізації; подати якомога швидше проект закону про антикорупційний суд в парламент (а проект №6011 буде відкликаний); виконати обіцянки щодо голосування законів про обмеження депутатської недоторканності і виборчої реформи вже у четвер, 19 жовтня.

С.Заліщук заявила журналістам біля будівлі АП, що депутати попросили В.Ковальчука озвучити їх намір відкликати депутатський законопроект про Антикорупційний суд, що дасть можливість П.Порошенко внести свій варіант проекту закону.

М.Найєм в свою чергу підкреслив, що такий законопроект повинен враховувати рекомендації Венеціанської комісії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ