Політика

Рішення суду на Гаваях з імміграційного указу Трампа підриває зусилля із забезпечення безпеки американського народу

Білий дім назвав "небезпечним і помилковим" рішення суду Гавайських островів про блокування останньої версії імміграційного указу президента США Дональда Трампа.

"Сьогоднішнє небезпечне і помилкове рішення окружного суду підриває зусилля президента щодо забезпечення безпеки американського народу і по забезпеченню дотримання мінімальних стандартів безпеки для в'їзду в США", - йдеться в повідомленні Білого дому.

Відзначається, що "міністерство юстиції США буде наполегливо захищати правомірну дію президента".

Білий дім пояснив, що обмеження на в'їзд в США "поширюється на країни на основі їх нездатності або небажання обмінюватися критично важливою інформацією, необхідною для безпечної перевірки заявок, а також оцінки загроз, пов'язаних з тероризмом, нестабільністю та іншими серйозними проблемами національної безпеки".

"Ми переконані в тому, що судові органи в кінцевому рахунку підтримають правомірну і необхідну дію президента", - підкреслюється в повідомленні.

Раніше американське інтернет-видання "Політико" повідомило, що федеральний суддя американського штату Гаваї заблокував останню версію імміграційного указу Д. Трампа, яка частково забороняє в'їзд в США громадян восьми країн.

Відзначається, що указ президента мав бути вступити в силу 18 жовтня.

Якби указ вступив в силу, в'їзд в США був би тимчасово закритий для більшості громадян Судану, Сирії, Ірану, Лівії, Сомалі, Ємену, а також Венесуели і КНДР.

Перша версія указу була опублікована в січні 2017 року, однак адміністрації Д. Трампа довелося відмовитися від неї в зв'язку з блокуванням з боку суддів ряду штатів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ