Політика

Порошенко закликає політиків пам'ятати уроки історії і не допустити втрати незалежності України через розбрат

Президент України Петро Порошенко закликає політиків до згуртованості і запевняє, що не допустить втрати незалежності через розбрат.

"Її, незалежність, тоді втратили не військові. Її загубили політики, яким не вистачило відповідальності об’єднатися перед зовнішньою загрозою. Щодо теперішньої політичної еліти, то не всі, схоже, читали підручники з історії. Однак, в моїй команді дуже добре вивчили її уроки. Як Президент і Верховний Головнокомандувач гарантую, що не допущу повторення помилок сторічної давності", – сказав президент на церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею ім. Івана Богуна в суботу в Києві.

П.Порошенко зазначив, що виповнюється сторіччя армії Української Народної Республіки, яка "боронила нашу землю від збройної агресії з боку і червоної, і білої Росії. Симон Петлюра, Євген Коновалець, Петро Болбочан, Марко Безручко, Всеволод Петрів, а також тисячі солдатів і офіцерів чинили запеклий опір ворогам. Вони вписали чимало героїчних сторінок в історію українського війська. Саме їм присвячена виставка, розміщена сьогодні тут, на Софійській площі, і нижче, на Майдані Незалежності", - додав П. Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ