Політика

Twitter передав сенату США відомості про 201 пов'язаних з Росією акаунтів

Сервіс мікроблогів Twitter передав комітету сенату США з розвідки відомості про 201 акаунтів, пов'язаних зі спробами Росії вплинути на президентські вибори 2016-го року, повідомляє в п'ятницю агентство Associated Press.

Залишається неясним, чи видалені записи, зроблені з цих акаунтів; про це повідомила газета Politico, проте представники Twitter відмовилися підтвердити цю інформацію. Політика конфіденційності вимагає, щоб повідомлення, видалені користувачем, зникали безслідно; проте, за інформацією поінформованого джерела, в цьому випадку Twitter може застосувати алгоритм для відновлення видалених даних через особливу значущість розслідування.

Раніше Facebook передав добірку з 3 тис. рекламних повідомлень, нібито розміщених Росією, в комітет з розвідки палати представників. Всі ці оголошення були пов'язані з 470 сторінками і акаунтами, зареєстрованими в соціальній мережі.

На початку жовтня представники Facebook і Twitter погодилися брати участь в запланованих на 1 листопада слуханнях комітету в зв'язку з "російською справою". Мета слухань - з'ясувати, яким чином РФ могла намагатися вплинути на результат американських виборів.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ