Політика

Порошенко закликав генсека РЄ сприяти звільненню українців, утримуваних в РФ і на окупованих територіях

Президент України Петро Порошенко на зустрічі в Страсбурзі закликав генерального секретаря Ради Європи (РЄ) Турбьерна Ягланда до активізації зусиль РЄ щодо захисту прав людини на території окупованого Криму, а також зі звільнення громадян України, яких утримують в Росії і на окупованих територіях.

"Президент України закликав активізувати роль Ради Європи у захисті прав людини на території окупованого українського Криму. Він звернувся до генерального секретаря РЄ з проханням використовувати всі наявні механізми для виправлення критичної ситуації з правами людини на півострові. Глава держави закликав генерального секретаря РЄ більш активно брати участь у зусиллях зі звільнення громадян України, яких незаконно утримують в окупованих Криму та Донбасі і на території Росії", - повідомляє прес-служба українського президента за підсумками зустрічі.

П.Порошенко також наголосив на необхідності консолідації всіх інституцій РЄ для продовження системного тиску на Росію для виконання нею вимог Ради Європи про припинення агресії проти України.

Глава Української держави подякував Раді Європи за підтримку, зазначивши, що від самого початку агресії Росії Комітет міністрів і Парламентська Асамблея рішуче виступили на захист територіальної цілісності і суверенітету України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ