Політика

Клімкін: Земана не виправити, треба боротися з тими, хто запросив його виступати

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пропонує протидіяти тим, хто запросив президента Чехії Мілоша Земана виступати на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), де той запропонував Україні домовитися з РФ про фінансову або нафтогазову компенсацію за анексований Крим.

"Залиште Земана, його не виправити. В театрі є режисери і є актори. Ті, хто запросили його до виступу, знали, що він скаже. З ними і треба боротися", - написав він на своїй сторінці у Twitter у вівторок.

У свою чергу постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook написав, що виступ М.Земана був організований для мобілізації прибічників повернення делегації Росії в ПАРЄ.

"Він (М.Земан - ІФ) завжди був за Росію. Сьогодні він був просто артистом, якого вивели на авансцену, щоб створити правильну атмосферу і мобілізувати людей, які ще не визначилися щодо повернення росіян", - зазначив дипломат.

Д.Кулеба також наголосив, що "Крим не продається", а "ситуація складна, як ніколи".

Як повідомлялося, М.Земан під час свого виступу в ПАРЄ запропонував вирішити питання з окупованим Кримом за допомогою виплат Україні. "На мою думку, буде якась компенсація для України - чи в фінансовій формі, чи нафтою і газом", - заявив він.

Президент Чехії визнав незаконність анексії Криму, але заявив, що питання вирішене: "Крим - це анексія, без сумніву. Та це завершена справа (fait accompli)".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ