10:03 10.10.2017

До ВР внесено законопроект про обмеження поїздок українських держслужбовців до РФ

2 мин читать

 У Верховній Раді 9 жовтня зареєстровано законопроект про тимчасове обмеження права громадян України на виїзд до РФ.

Як повідомляється на офіційному сайті українського парламенту, ініціаторами законопроекту №7187 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження тимчасового обмеження права громадян України на виїзд з України до держави-агресора)" є народні депутати фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП ) Андрій Немировський та Андрій Шинькович, а також позафракційний парламентарій, член політради партії "Укроп" Андрій Денисенко.

У законопроекті пропонується тимчасово ввести обмеження для державних службовців на виїзд з України до Російської Федерації. Заборона на виїзд не поширюється на співробітників дипломатичних служб. До списку винятків внесено також ситуації, коли до держави-агресора службовці виїжджають для отримання невідкладного медичного лікування або участі в похороні близького родича, якщо це підтверджено відповідними документами.

За порушення тимчасового обмеження на виїзд з України до держави-агресора пропонується передбачити адміністративну відповідальність. Таке порушення передбачає накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із позбавленням права обіймати певні посади або провадити певну діяльність на термін один рік.

Законопроект передбачає, що тимчасове обмеження діятиме до визнання Верховною Радою такими, що втратили чинність, рішень про забезпечення прав і свобод громадян і правового режиму на тимчасово окупованій території України та про визнання Росії державою-агресором.

Документ пропонує внести зміни до десяти законів України та до Кодексу про адміністративні правопорушення, а також привести деякі положення законів у відповідність до нової редакції закону України "Про державну службу".

Законопроект передано на розгляд керівництву парламенту.

Як повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект про забезпечення суверенітету України над окупованих Донбасом, який, зокрема, визначає РФ як країну-агресора.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Польша является примером для Украины в реформе местного самоуправления - Верещук

Байден с небольшим перевесом опережает Трампа по результатам опроса

Зеленский заявил о наличии существенного объема средств на текущий год для всех регионов страны в рамках программы "Сделано в Украине"

Трамп заявил, что ему на руку участие племянника Кеннеди в предвыборной гонке

Кулеба: визит главы МИД Украины в Индию - первый за последние 7 лет, цель - укрепление украинско-индийских отношений

"УДАР Виталия Кличко" в Киевсовете требует от центральной власти вернуть прибрежную полосу озера Министерка громаде Киева

Оппозиция требует обеспечить полноценную работу парламента – заявление "Евросолидарности".

Кулеба поговорил по телефону с министром иностранных дел Кот-д'Ивуара

Кулеба провел разговор с Боррелем, призвал к скорейшей поставке Украине дополнительных систем "Patriot" и других ПВО, способных сбивать баллистику

Нетаньяху после принятия СБ ООН резолюции о прекращении огня в Газе отменил визит делегации Израиля в США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА