Політика

Питання деокупацію Криму і Донбасу можуть бути об'єднані в законопроекті, але це різні завдання

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов допускає, що питання деокупацію Донбасу і Криму можуть бути об'єднані в законопроекті президента про забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями, але зазначає, що вирішення цих питань вимагає різних підходів.

"Коли буде внесено пропозицію об'єднати питання звільнення АР Крим і Донбасу, то закон стане довшим, друге читання буде більш складним, але я не виключаю, що воно може бути реалізовано", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" в четвер.

О.Турчинов зазначив, що внесений президентом законопроект визнає суверенне право України на тимчасово окуповану територію Криму.

"Цей закон специфічний, він стосується тільки звільнення Донецької і Луганської областей. Окупація Криму має інший формат, це спроба анексувати територію АР Крим, яка є частиною території України, там інші підходи, там інші форми. Технологія звільнення Криму більш складна, але вона також буде реалізована ", - підкреслив він.

Секретар РНБО зазначив, що в Україні є законодавство, яке визнає Крим як окуповану територію, чітко прописує позиції щодо незаконних злочинних дій Росії по окупації Криму.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ