Політика

Порошенко знову пропонує створити антикорупційну палату у Верховному Суді, а також відновити склад Печерського та Солом’янського райсудів Києва

Президент України Петро Порошенко виступає за створення окремої антикорупційної палати у складі нового Верховного Суду України, а також відновити склад суддів Печерського та Солом’янського районного судів Києва для прискорення розгляду справ щодо боротьби з корупцією.

"Думаю, що найближчим часом можна створити, як я вже говорив, спеціалізовану антикорупційну палату у Верховному Суді, яка матиме касаційну інстанцію в усіх антикорупційних справах", - сказав він на зустрічі зі студентами в Чернігові в середу.

П.Порошенко вважає, що слід також прискорити оновлення на конкурсній основі судів у Києві, зокрема суддів у Печерському та Солом’янському районних судах. "Тому що саме на столицю припадає левова частка антикорупційних справ, які потребують негайного розгляду, об'єктивного, справедливого, неупередженого, але негайного", - зазначив він.

Президент наголосив, що це має бути зроблено не замість створення Антикорупційного суду. "Це ще плюс до нього, щоб ми не втрачали часу в рамках єдиної антикорупційної стратегії", - пояснив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ