Політика

ВР може призначити членів ЦВК, главу НБУ і міністрів в один день у жовтні

Заповнення вакансій і можливі кадрові ротації в Кабінеті Міністрів України Верховна Рада може розглянути протягом одного пленарного дня в жовтні, заявляє заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко.

"Можливо, через пленарний тиждень на порядку денному буде так званий кадровий день. І це підтримує спікер парламенту. У рамках компромісу між політичними партіями і депутатськими групами може відбутися голосування протягом одного дня всього кадрового пакета", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Політик нагадав, що накопичилася велика кадрова низка питань - призначення членів Центральної виборчої комісії, керівника Рахункової палати, омбудсмена, а також глави Національного банку, за які має проголосувати парламент.

"Моя думка: якщо ми робимо кадровий пакет, то потрібно заповнювати всі вакансії. Тому що продовжувати надалі бути "країною виконувачів обов'язків" неправильно", - сказав він.

І.Кононенко також нагадав, що вакантними є посади міністрів агрополітики, інформаційної політики та охорони здоров'я.

"Можливі і ротації в Кабінеті Міністрів. Рік відпрацювали міністри. Є бачення прем'єр-міністра, є бачення членів коаліції, тому можуть бути кадрові рішення", - заявив заступник голови фракції.

"Я не виключаю, що важливі кадрові рішення будуть ухвалені в жовтні", - додав він.

Відповідаючи на запитання про те, що може розблокувати процес призначення членів ЦВК, І.Кононенко пояснив, що після уточнення пропозицій фракцій щодо кандидатур президент внесе відкоригований список, і парламент може виходити на голосування.

Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено на сайті інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна"

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ