Політика

Канадська допомога Україні має на меті розвиток сектора оборони і безпеки

Міністр національної оборони Канади Хардж Сінгх Сейджан заявляє, що метою канадської допомоги Україні є розвиток сектора оборони і безпеки країни.

Як повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе, в середу під час її зустрічі з міністром оборони Канади сторони обговорили питання поглиблення двосторонніх відносин, зокрема в контексті співпраці з НАТО, допомоги канадській стороні в реалізації реформ українського сектора безпеки і оборони, оборонно-технічного співробітництва.

Сторони зазначили, що сьогодні Україна є не лише одержувачем допомоги, а й виступає донором безпеки для регіону і світу.

"Міністр Х.Сінгх Сейджанов наголосив, що головною метою в питаннях надання підтримки Україні є не чисто технічна допомога, а, передусім, розвиток можливостей сектора оборони і безпеки. За його словами, процес включення України до "Переліку країн, в які можливий експорт зброї "перебуває на фінальній стадії", - зазначено в повідомленні.

І.Климпуш-Цинцадзе і Х.Сінгх Сейджанов наголосили, що докладатимуть подальших зусиль для зміцнення двосторонніх відносин, зокрема, в контексті реформування оборонної складової держави відповідно до стандартів НАТО та демократичних цінностей.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ