Політика

Порошенко про зустріч з Трампом: Годинна зустріч була надзвичайно продуктивною

Президент України Петро Порошенко констатує, що годинна зустріч з президентом США Дональдом Трампом була продуктивною.

"Надзвичайно вразила підтримка і мого виступу в Раді безпеки ООН, і на Генеральній Асамблеї. Ви бачите, що в устах світових лідерів фокус на Україні був надзвичайно високий. Це і президент США Дональд Трамп, і президент Франції Емманюель Макрон, і президент Литви Даля Грібаускайте , і велика кількість світових лідерів, які сьогодні ... підтримують нашу справедливу боротьбу за звільнення української землі від російського агресора, від російського окупанта. Надзвичайно важливу роль, безумовно, відіграє і зустріч з нашим партнером - з президентом США, яка щойно завершилася", - сказав П.Порошенко журналістам після зустрічі з Д. Трампом у четвер у Нью-Йорку.

За словами глави держави, на його зустрічі з Д. Трампом була присутня команда глави Американського держави, зокрема віце-президент Майкл Пенс, державний секретар США Рекс Тіллерсон і спецпредставник президента США з питань України Курт Волкер. "Була дуже жива детальна дискусія щодо майбутніх аспектів співпраці України і Сполучених Штатів Америки", - сказав він.

За словами П.Порошенка, зустріч з Д. Трампа тривала годину.

Як повідомляє прес-служба президента України, на початку зустрічі між двома президентами Д.Трамп нагадав про нещодавню зустріч з українським колегою в Білому домі. "Після цієї зустрічі ми досягли великого прогресу", - сказав він, зазначивши, що, незважаючи на труднощі, "Україна щодня стає дедалі кращою".

Президент України висловив співчуття і солідарність з американським народом через наслідки урагану "Ірма".

П.Порошенко також відзначив ефективність співпраці в сфері безпеки та оборонному секторі, поліпшення економічного співробітництва. За його словами, за останні 7 місяців товарообіг між Україною і США виріс в 2,5 разу. "Це символ того, що ми раді американським компаніям на українському ринку і створюємо сотні тисяч робочих місць в Україні та США. Це досягнення ефективної співпраці між нашими країнами", - констатував П.Порошенко.

Президент США, зі свого боку, зазначив: "Бізнес зараз серйозно цікавиться Україною, вони бачать значний потенціал".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ