Політика

На виборах до Ради прохідний бар'єр долають 5 партій

У разі проведення парламентських виборів найближчої неділі прохідний бар'єр на них подолали б п'ять політичних партій, свідчать дані соціологічного опитування центру "Соціальний моніторинг" та Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка.

Згідно з даними опитування, оприлюдненими у вівторок у Києві, 66,8% опитаних українців виявили готовність прийти на парламентські вибори найближчої неділі.

Відповідаючи на запитання "За яку партію ви б проголосували, якби найближчої неділі відбулися вибори до Верховної Ради", більшість респондентів підтримали ВО "Батьківщина" (10,9%), 8,1% проголосували б за "Блок Петра Порошенка "Солідарність", 7,3% - за партію" за життя "Вадима Рабиновича, 7% - за "Опозиційний блок". Також 5 -відсотковий бар'єр подолала б "Радикальна партія Олега Ляшка" (6,4%).

Водночас партія об'єднання "Самопоміч", представлена в нинішньому складі парламенту, набрала б лише 3,5% підтримки українців.

Водночас 18,9% респондентів не голосували б, 16,2% не змогли відповісти на це запитання, 8% віддали перевагу б іншій партії.

Опитування проводилося Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка спільно з Київським прес-клубом, Інститутом аналізу і прогнозування, відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України.

Всеукраїнське опитування проводилося з 20 до 29 липня 2017 року в усіх областях України, за винятком тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму. Загалом було опитано 2 тис. 30 респондентів. Статистична похибка становить 1,33-2,21%.

У Верховній Раді чинного VIII скликання 138 депутатів представляють фракцію партії "Блок Петра Порошенка", 81 - "Народний фронт", 43 - "Опозиційний блок", 26 - "Об'єднання "Самопоміч", по 20 – "Радикальну партію Олега Ляшка" та ВО "Батьківщина".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ