Політика

Продовження підвищених мит на вивезення брухту не поширюватиметься на експорт до країн ЄС - Климпуш-Цинцадзе

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що ухвалений Верховною Радою закон щодо продовження на рік підвищеного мита на вивезення брухту чорних металів у розмірі EUR30/тонна не поширюватиметься на експорт до країн-членів Європейського Союзу.

"Щодо брухту така ситуація: навіть протягом дії додаткового мита в EUR30/тонна експорт до країн ЄС здійснювався відповідно до угоди про асоціацію, з митом EUR9,5/тонна", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Віце-прем'єр зазначила, що підвищене мито не застосовувалося раніше і не застосовуватиметься тепер, оскільки угода про асоціацію є міжнародним договором і має більшу юридичну силу, ніж внутрішній закон. Таким чином, цей закон не порушує норм зони вільної торгівлі.

Як повідомлялося, 13 липня 2017 року Верховна Рада пролонгувала дію підвищеного вивізного мита на брухт чорних металів у розмірі EUR30/тонна ще на один рік.

Повний текст інтерв'ю віце-прем'єр-міністра І.Климпуш-Цинцадзе буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ