Політика

Україна прагнутиме зміцнення двостороннього співробітництва з Туреччиною

Україна вдячна Туреччині за підтримку в умовах російської агресії і прагнутиме зміцнення двостороннього співробітництва з цією країною, заявив президент України Петро Порошенко.

"У найскладніші часи для України, Туреччина була пліч-о-пліч з нами. Ми старанно працюємо над поглибленням цього партнерства. Нас об'єднує не тільки географія, не тільки Чорне море, але і спільні цілі та інтереси", - сказав П. Порошенко під час відкриття Стамбульського парку в Одесі.

За його словами, Україна і Туреччина зацікавлені у встановленні миру і стабільності в Чорноморському регіоні. "І ми домовилися докладати спільних зусиль для збільшення взаємовигідного економічного співробітництва. Ми твердо виступаємо за розширення рівноправного партнерства та взаємовигідного співробітництва, що ґрунтується на повазі до універсальних принципів добросусідства і міжнародного права", - сказав П. Порошенко.

Президент подякував керівництву Туреччини за підтримку України в умовах агресії РФ. "Це виклик глобальній безпеці, це виклик для Туреччини, виклик для всіх чорноморських країн, і я дуже вдячний Туреччини, і її керівництву за тверду і непорушну позицію підтримки нашого суверенітету і територіальної цілісності", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ