Політика

Багато людей в Україні намагаються перешкоджати роботі НАБУ

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі вважає, що в Україні багато людей перешкоджають роботі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), зокрема і представники української влади.

"В Україні багато людей, які представляють групові інтереси, матеріальні інтереси, у зв'язку з цим вони зі зрозумілих причин хочуть перешкоджати роботі НАБУ", - сказав Х. Мінгареллі в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На запитання, чи є люди в українській владі, які протидіють роботі НАБУ, посол уточнив: "Звичайно, вони всюди. Вони працюють у Раді, в уряді, вони представлені і в громадянському суспільстві, також вони представлені і в українських медіа".

Дипломат зазначив, що таке опір роботі Бюро пов'язаний з його професійною діяльністю. "НАБУ розслідує справи, в яких задіяні високопосадовці. Якщо, приміром, я був би дуже багатим українцем, який роками крав гроші: з моменту, як Україна отримала незалежність, - то я б не хотів, щоб НАБУ був ефективним і дієвим органом. Я б робив все для того, щоб певним чином протидіяти його діяльності", - додав Х. Мінгареллі.

Повний текст інтерв'ю з Х. Мінгареллі буде опублікована на головній сторінці веб-сайта агенції "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ