Політика

Рішення та дата проведення референдуму щодо вступу в НАТО залежить від досягнення Україною відповідних стандартів

Рішення про референдум щодо вступу в НАТО і дата його проведення залежатимуть від виконання Україною умов і критеріїв для вступу в організацію, роз'яснює заступник глави президентської адміністрації Костянтин Єлісєєв

"Для того, щоб відбувся референдум, потрібні певні умови. І, звичайно, рішення і часові рамки проведення референдуму залежатимуть від виконання всіх умов. І ключова умова – це досягнення Україною відповідності критеріям НАТО", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Водночас К. Єлісєєв зазначив, що в нещодавньому інтерв'ю німецькому виданню президент України Петро Порошенко підтвердив відому позицію про те, що вирішальне слово щодо вступ України в НАТО має належати українському народу.

"Саме в цьому контексті слід сприймати той коментар, який дав президент України щодо перспективи референдуму про НАТО німецькому виданню", - додав заступник глави Адміністрації президента.

Як повідомлялося, нещодавно П. Порошенко в інтерв'ю німецькому виданню Berliner Morgenрost заявив про готовність провести референдум щодо перспективи членства України в НАТО.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ