Політика

Деканоїдзе шкодує про звільнення з посади начальника ГУ Нацполіції в Одеській області Лорткіпанідзе

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе шкодує про звільнення з посади начальника Головного управління Нацполиции України в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе і називає його чесним поліцейським.

"Гіоргі - чесний поліцейський, і, звичайно, завжди сумно, коли чесні поліцейські залишають свою посаду", - сказала Х. Деканоїдзе на брифінгу в понеділок у Києві.

Вона додала, що рішення піти з посади було особистим рішенням Г. Лорткіпанідзе, про яке він повідомив главі Нацполіціїзаздалегідь.

"Ми вдячні йому за роботу", - сказала Х. Деканоїдзе.

Коментуючи інформацію про нібито проблеми, які були у Р. Лордкіпанідзе у роботі, глава Нацполіції сказала: "Проблеми завжди є... Одеса була на першому місці за кількістю звільненого особового складу".

За її словами, в Одесі після переатестації виник серйозний некомплект - 25%, і це також додавало складнощів роботи поліції в Одеській області.

Як повідомлялося, в понеділок начальник ГУ Нацполіції України в Одеській області Г. Лорткіпанідзе подав у відставку. Своє рішення він пояснив, зокрема й складною кадровою обстановкою в главку. За його словами, після оптимізації обласне управління залишилося без 40% особового складу. Також екс-голова обласної поліції визнав, що криміногенна обстановка в регіоні останнім часом погіршувалася, але зазначив, що колектив Головного управління зробив і продовжує робити все, щоб приборкати злочинність у регіоні, і ця робота почала приносити свої плоди.

На завершення свого звернення Г. Лорткіпанідзе заявив, що як громадянин України залишається на службі Української держави і верховного головнокомандувача.

Як повідомлялося, у червні 2015 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков представив особовому складу Головного управління (на той час) МВС України в Одеській області як начальника колишнього заступника міністра внутрішніх справ Грузії Г. Лорткіпанідзе. До цього президент України Петро Порошенко надав Г, Лорткіпанідзе українське громадянство.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ