Політика

Єврокомісія готова допомагати владі Нідерландів знайти вихід для ратифікації угоди про асоціацію з Україною

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підтримує контакти з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте з питання ратифікації угоди про асоціацію ЄС-Україна, заявив офіційний представник ЄК Маргарітіс Схінас.

"Мета - ратифікація у 28 державах-членах. Це особливо важлива угода для Європейського Союзу, для України, і не лише для них", - сказав прес-секретар у четвер на брифінгу в Брюсселі.

За його словами, Ж.-К.Юнкер готовий працювати з М.Рютте і з політичними партіями Нідерландів, щоб знайти рішення, яке дало б змогу підготувати це питання до грудневої Європейської Ради. М.Схінас також вітав зусилля уряду Нідерландів із пошуку рішення для ратифікації угоди.

Він нагадав, що угоду з Україною підписали 28 держав ЄС, 27 із них (окрім Нідерландів) її ратифікували. Її також ратифікував Європейський парламент і Україна.

На референдумі в Нідерландах у квітні 2016 року більшість виборців, що взяли в ньому участь, висловилися проти ратифікації угоди про асоціацію ЄС та України.

На референдуме в Нидерландах в апреле 2016 года большинство принявших в нем участие избирателей высказались против ратификации Соглашения об ассоциации ЕС и Украины.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ