Політика

США продовжать підтримку реформи правоохоронної системи України

Посол США в Україні Марі Йованович заявляє, що Вашингтон продовжить підтримувати проведення реформ і професіоналізацію української правоохоронної системи.

"США віддані підтримці реформ українських правоохоронних органів та їх професіоналізації", - сказала вона на брифінгу після спільних навчань підрозділів особливого призначення КОРД Національної поліції і мобільного прикордонного загону Державної прикордонної служби "Дозор" у міжнародному аеропорту "Бориспіль" у четвер.

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман подякував США за допомогу. "Я хочу подякувати нашим американським партнерам за підтримку, досвід, які ми маємо сьогодні, за навчання, які проводять кращі фахівці США", - сказав він.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що КОРД і "Дозор" пройшли підготовку з інструкторами США, зокрема, з Департаменту із боротьби з обігом наркотиків.

За його словами, США активно допомагають у підготовці правоохоронців в Україні вже протягом 2 років.

М. Йованович додала, що часто правоохоронні органи скептично ставляться до проведення спільної міжвідомчої підготовки, однак вона важлива для гарантування державної безпеки.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ