Політика

Народний депутат Загорій задекларував акції "Дарниці" та "Фармаку", 26 винаходів у галузі фармацевтики, автомобіль Tesla та понад $2 млн готівки

Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка", член парламентського комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Гліб Загорій зазначив у своїй електронній декларації близько 27 тис. акцій фармацевтичної компанії "Дарниця", майже 5 тис. акцій ВАТ "Фармак", а також 26 винаходів у галузі фармацевтики та 41 торговельну марку, переважно назви медпрепаратів.

Згідно з декларацією, Г.Загорій є кінцевим бенефіціарним власником у ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", ПАТ "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" та цілої низки інших підприємств, що стосуються фармацевтичного бізнесу.

Серед об'єктів нерухомості депутат задекларував базу відпочинку площею 540 кв. м у с. Жукин Вишгородського району Київської області та квартиру площею 264 кв. м, зареєстровану на сина Данила. Також парламентар зазначив у декларації оренду земельної ділянки площею 40 тис. 778 кв. м, квартири площею 266,7 кв. м та офісу площею 84,7 кв. м.

Згідно з даними декларації, Г.Загорій володіє автомобілем Tesla SP85D 2015 р. в. та Volkswagen Multivan 2012 р. в.

Серед своїх доходів парламентар зазначив зарплату депутата у розмірі 78 тис. 864 грн, 43 тис. 905 грн, одержані у 2015 році на виконання депутатських повноважень, а також заробітну плату у розмірі 26 тис. 467 грн за наукову діяльність у двох вишах і 13,3 тис. грн зарплати в Управлінні збірних команд та забезпеченні спортивних закладів "Укрспортзабезпечення".

Крім того, Г.Загорій зазначив 34,4 млн грн у рубриці "гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовими правочинами" від ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" та роялті у розмірі 4,9 млн грн від цієї ж юридичної особи.

Він задекларував подарунок у негрошовій формі вартістю 79,5 тис. грн, отриманий в СБУ, а також дохід у розмірі 70 тис. грн від відчуження рухомості на користь громадянки України Олександри Михайлової.

Парламентар отримав 8 тис. 986 грн дивідендів у ПАТ "Фармак", а також приблизно 49 тис. грн відсотків за банківськими вкладами.

На банківських рахунках Г.Загорія в чотирьох банках у сумі є 686 тис. 539 грн. Також він задекларував готівкові кошти в сумі $2,27 млн, EUR550 тис. і 11,5 млн грн. Крім того, в декларації депутата зазначено $1,05 млн та 48,5 млн грн, позичених третім особам.

Серед витрат парламентаря зазначено добровільне пожертвування до благодійної організації Фонд родини Загорій на суму 2,7 млн грн, добровільне пожертвування на партію у розмірі 5 млн грн та інші благодійні пожертвування на суму 1,7 млн грн.

Г.Загорій також задекларував витрати на придбання транспортного засобу на суму в 4,5 млн грн, дарування житлового будинку на суму в 13,7 млн грн та об'єкта незавершеного будівництва на суму 1,6 млн грн, а також дарування десяти земельних ділянок на загальну суму близько 5,7 млн. грн, і грошових коштів на загальну суму 50,75 млн грн.

Серед цінного рухомого майна в декларації Г.Загорія зазначено дві одиниці зброї, запонки, чотири ікони, колекції скульптур та живопису ХХ ст. та інше.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ