Політика

Україна розраховує на рішення Європарламенту щодо "безвізу" до річниці Євромайдану

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та голова Комітету у закордонних справах Європейського парламенту Ельмар Брок закликали Європейський парламент проголосувати за безвізовий режим з Україною до річниці Євромайдану 21 листопада 2016 року.

Як повідомила прес-служба українського парламенту А.Парубій зустрівся з Е.Броком в рамках конференції "Діалог Жана Моне" щодо реформування Верховної Ради України.

"Андрій Парубій заявив, що річниця подій Євромайдану 21 листопада 2016 року є важливою символічною датою для завершення лібералізації візового режиму, адже саме під гаслом євроінтеграції українці виходили на Майдан. Ельмар Брок пояснив, що затримка в завершенні лібералізації візового режиму була внутрішньою інституційною проблемою Європейського Союзу і не стосувалася змістових питань лібералізації візового режиму", - зазначено в повідомленні.

А.Парубій передав Е.Броку заяву, підписану головою та представниками більшості фракцій Верховної Ради України для завершення процесу лібералізації візового режиму до річниці подій Євромайдану.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ