Політика

Конкурс на посади держсекретарів міністерств може обернутися фікцією, попереджають експерти

Експерти занепокоєні можливістю ризиків того, що конкурс на посади державних секретарів міністерств може перетворитися на фікцію через недосконале законодавство.

"Я вважаю, що сам конкурс на держсекретарів проводиться передчасно і він має всі шанси перетворитися на чергову реформаторську фікцію. Повноваження держсекретаря незрозумілі. Яким чином він забезпечуватиме реалізацію політики міністерства? Яким чином керуватиме, щоб виконувати волю міністра. Які у нього повноваження? Не зрозуміло. Те, що написано в законі про держслужбу, - недостатньо, а те, що має бути прийняте, - досі не прийнято", - сказав експерт з питань публічної адміністрації, екс-глава нацагентства з питань держслужби (2014р) Денис Бродський під час "круглого столу" "Державний секретар. Нова посада, нові виклики", проведеного в рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна та Реанімаційного пакету реформ в середу в Києві.

За словами Д. Бродського, "жодна порядна людина на таку невизначеність не погодиться". "Навіщо проводити конкурс на посаду, коли незрозуміло, чим він займатиметься і які в нього повноваження?", - наголосив експерт.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України оголосив конкурс на заміщення посад державних секретарів 8 міністерств.

Народний депутат України Альона Шкрум наголосила, що Верховна Рада має якомога швидше прийняти зміни до закону України "Про центральні органи виконавчої влади"(4526д) і привести низку законів, відповідно до закону "Про держслужбу". "У нас виходить ненормальна ситуація, коли частина живе по одному закону про держслужбу, а інша - за іншими правилами", - зазначила парламентарій.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ