Політика

Зустрічі Порошенка з главами інститутів ЄС у Брюсселі перенесені з 19 на 20 жовтня

Зустрічі президента України Петра Порошенка з керівниками інституцій Європейського Союзу в рамках політичних консультацій високого рівня Україна-ЄС, які були заплановані на 19 жовтня у Брюсселі, перенесли на 20 жовтня, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в дипломатичних колах.

"За домовленістю з європейською стороною, президент України переніс зустрічі, що мали відбутися в середу, на четвер", - сказав співрозмовник агентства у вівторок.

За його словами, одразу ж після переговорів лідерів країн "Нормандському форматі" в Берліні 19 жовтня П. Порошенко поїде до Брюсселя.

Раніше на офіційному сайті глави Української держави повідомлялося, що 19 жовтня в Брюсселі президент П. Порошенко проведе політичні консультації високого рівня Україна - ЄС за участю президента Європейської Ради Дональда Туска, президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера, президента Європейського парламенту Мартіна Шульца та профільних членів Європейської комісії.

За інформацією прес-служби глави держави, лідери України та інституцій ЄС обговорять розвиток ситуації на Донбасі і в Криму, стан виконання Мінських домовленостей і перспективи санкційного режиму щодо Росії у відповідь на її агресію проти України. Учасники зустрічі також обговорять прогрес у впровадженні реформ та шляхи посилення підтримки з боку ЄС, а також скоординують подальші кроки щодо ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС та запровадження безвізового режиму для громадян України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ