Політика

Венеціанська комісія до кінця тижня схвалить проект висновку щодо законопроекту про мирні зібрання в Україні

Венеціанська комісія найближчими днями має схвалити проект висновку щодо законопроекту про мирні зібрання, заявив голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо.

"Так, ми отримали від Києва запит і вже підготували проект висновку, який буде обговорений і схвалений наприкінці тижня у Венеції", - сказав Дж.Букіккіо в інтерв'ю інтернет-виданню "Європейська правда".

При цьому він позитивно оцінив законопроект. "Я не можу розголошувати деталі цього документа, але якщо говорити в цілому, то це - справді хороший законопроект", - сказав голова Венеціанської комісії.

Наприкінці вересня в Міністерстві юстиції України відбулася зустріч за участю представників Мін’юсту, Венеціанської комісії, урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України з метою обговорення проектів законів "Про гарантії свободи мирних зібрань" і "Про гарантії свободи мирних зібрань в Україні" на предмет їх відповідності європейським принципам і стандартам.

Представники Венеціанської комісії тоді висловили готовність підготувати висновок і пропозиції, які забезпечать реалізацію в українському законодавстві найкращих зразків європейського досвіду в цій сфері.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ