Політика

МЗС України викликає російського консула у справі Сущенка

Міністерство закордонних справ України викликає консула Росії в Україні для пояснення причин недопуску українських консулів до заарештованого в РФ українського журналіста Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка, повідомила речник МЗС Мар'яна Беца.

"Учора ми направили чергову ноту МЗС Росії з вимогою надати доступ консулам до Романа Сущенка: ніякої реакції немає ні на звернення посольства до слідчого управління ФСБ, ні на ноти на адресу МЗС Росії. Тому сьогодні ми викликаємо консула РФ в Україні з вимогою дати пояснення, чому зараз за всіма нормами не надали доступу до нашого громадянина", - сказала М.Беца в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Вона також зазначила, що МЗС продовжуватиме вимагати дозволу на зустріч із Р.Сущенком. "Нам треба розуміти всі обставини затримання, а також, в яких умовах його тримають, і яка ще потрібна допомога", - розповіла М.Беца.

Як повідомлялося, в Москві було затримано українського журналіста Р.Сущенка за начебто "шпигунську акцію". Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував його на два місяці у кримінальній справі про шпигунство. У Києві назвали затримання журналіста провокацією, а його обвинувачення в шпигунстві – надуманими.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ