Політика

Київ очікує якнайшвидшого рішення Європарламенту про безвізовий режим з ЄС

В Адміністрації президента України повідомили, що очікують якнайшвидшого рішення Європарламенту щодо надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом.

"Ми виходимо з того, що Україна виконала всі необхідні 144 критерії, і ми очікуємо якнайшвидшого рішення європейської сторони щодо виконання своїх зобов'язань", - сказав заступник голови АП Костянтин Єлісєєв на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За його словами, минулої суботи відбулася телефонна розмова президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якої президент порушив питання підтримки Німеччиною прискорення надання Україні безвізового режиму.

"Ми отримали безперечну підтримку німецької сторони в цьому питанні, але ви знаєте, що це пов'язано з тим, що зараз в ЄС, зокрема в Європарламенті, відбуваються дебати щодо умов призупинення дії безвізового режиму у разі загрози біженців або збільшення кількості шукачів притулку", - сказав він.

При цьому заступник голови АП запевнив: "Це жодним чином не стосується України, а стосується загальної проблеми нелегальної міграції та безпеки самого ЄС".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ