Політика

Тристороння група щодо Донбасу вважає за необхідне продовжити "режим тиші", закликає сторони дотримуватися його

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) на відеоконференції в четвер дійшла згоди про необхідність продовження розпочатого в ніч на 1 вересня "режиму тиші", повідомляє прес-секретар представника Києва в групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

"Тристороння контактна група дійшла згоди про необхідність продовження режиму тиші та закликала сторони дотримуватися цього режиму надалі. Сторони визнали необхідність продовжити докладати зусиль для того, щоб режим припинення вогню набув стійкого характеру", - написала вона на своїй сторінці у Facebook у четвер удень за підсумками скайп-конференції.

Д.Оліфер також повідомила, що під час скайп-зустрічі керівник Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, координатор від ОБСЄ в робочій підгрупі з безпеки Ертугрул Апакан, а також офіцери зі Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) доповіли про стан справ на Донбасі. "За підсумками їхніх звітів можна констатувати: починаючи з півночі 31 серпня 2016 року і станом на 15:00 1 вересня 2016 року на всій лінії зіткнення режим припинення вогню переважно дотримується", - повідомила вона.

При цьому прес-секретар Л.Кучми додала, що найбільш чутливим залишається питання звільнення заручників. "Незважаючи на складнощі, ми продовжуємо робити все можливе заради того, щоб люди повернулися додому", - запевнила вона.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ