Політика

Жебрівський обговорив з Апаканом актуальні питання та потреби регіону

Голова Донецької військово-цивільної облдержадміністрації Павло Жебрівський на зустрічі з головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні послом Ертугрулом Апаканом заявив про необхідність припинення вогню з боку бойовиків на сході України та повний контроль над державним кордоном.

"Припинення вогню з боку російських найманців і повний контроль за державним кордоном - ось що потрібно на Донбасі", - зазначив П.Жебрівський під час спілкування з Е.Апаканом, повідомляє прес-служба Донецької адміністрації в середу.

На зустрічі голова облдержадміністрації розповів про основні проблемні питання на лінії розмежування, зазначивши, що нині відбувається загострення ситуації, збільшення обстрілів та недотримання Мінських угод з боку незаконних збройних формувань.

Він також звернувся до керівництва моніторингової місії з проханням включити до порядку денного переговорного процесу проблемне питання про автомобільний потік через контрольні пункти в'їзду/виїзду на лінії розмежування в Донецькій області, оскільки в Луганській області досі немає автомобільних КПВВ.

У свою чергу Е.Апакан наголосив на важливості припинення вогню та встановлення повного режиму тиші. "Основна вимога та необхідність для досягнення миру - це прийти до повного режиму тиші. І це наша позиція як Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - зазначив він.

Е.Апакан також зазначив, що починаючи з півночі 31 серпня має набути чинності режим тиші, як це було оголошено тристоронньою контактною групою з врегулювання ситуації на Донбасі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ