Політика

Терезу Мей офіційно затверджено новим лідером британських консерваторів, вона буде прем'єром країни

Главу британського МВС Терезу Мей у понеділок ввечері офіційно затверджено на посаді лідера правлячої Консервативної партії і, відповідно, найближчим часом вона працюватиме на посаді прем'єр-міністра країни.

"Я отримала підтвердження від ради партії і тепер можу оголосити, що пані Мей була обрана новим лідером лідера Консервативної партії, рішення набуває чинності негайно", - наводять британські ЗМІ слова керівника комітету партії Грем Брейді.

Раніше нинішній прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що до вечора в середу Т. Мей замінить його на цій посаді.

"Я дуже радий, що Тереза Мей буде наступним прем'єр-міністром. Вона - сильна, компетентна людина. У неї є лідерські якості, які будуть потрібні нашій країні у найближчі роки. Вона може розраховувати повною мірою на мою підтримку", - сказав Д. Кемерон.

Він пояснив, що в середу планує в останній раз відповісти на запитання депутатів парламенту. Далі Д. Кемерон вирушить до королеви Єлизавети II, щоб офіційно повідомити про свою відставку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ