Політика

РФ офіційно отримала рішення суду про арешт $3 млрд "кредиту Януковича" - "Батьківщина"

Російська Федерація в особі посольства РФ в Україні офіційно отримала рішення суду про арешт і заборону повернення $3 млрд російського кредиту, залученого 24 грудня 2013 року тодішнім президентом України Віктором Януковичем.

Як повідомила в четвер прес-служба партії ВО "Батьківщина" з посиланням на члена політради партії, голови ГО "Сила права" Андрія Сенченка, відповідне підтвердження надійшло до Голосіївського районного суду м.Києва у середу, 22 червня.

А.Сенченко нагадав, що 30 травня 2016 року Голосіївський райсуд задовольнив заяву вимушеної переселенки з Луганської області Ірини Веригіної про забезпечення позову до Російської Федерації. Суд наклав арешт на право вимоги за трастовим договором, яким у 2013 році було оформлено отримання $3 млрд російського кредиту, і заборонив здійснення будь-яких платежів, зокрема виплату відсотків за вказаним договором.

За словами А. Сенченка, термін апеляційного оскарження рішення закінчився, і воно набуло чинності.

"Гроші держави-агресора на підставі рішень судів будуть використані для компенсації збитків громадянам України, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації проти України", - повідомив голова ГО "Сила права".

"Зокрема, належить виплатити компенсацію таким категоріям постраждалих: сім'ям загиблих військовослужбовців та цивільних осіб, військовослужбовцям і цивільним особам, які мають поранення і каліцтва, військовослужбовцям, що побували в полоні; цивільним особам, які побували в незаконному ув’язненні на окупованих територіях і в Російській Федерації; вимушеним переселенцям з окупованих територій Криму та Донбасу; громадянам, які втратили особисте майно", - сказано в повідомленні партії ВО "Батьківщина ".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ