Політика

Порошенко і Нуланд обговорили порядок денний майбутніх переговорів президентів України та США у Варшаві

Президент України Петро Порошенко і помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд обговорили в середу, 22 червня, в Києві порядок денний майбутньої зустрічі глави Української держави та президента США Барака Обами на саміті у Варшаві.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у прес-службі Адміністрації президента, відповідаючи на запитання щодо суті цієї зустрічі, ця бесіда була незапланована.

"Петро Порошенко провів бесіду з Вікторією Нуланд під час її переговорів із заступником голови Адміністрації президента Костянтином Єлісєєвим. Ця зустріч була незапланованою і була присвячена погодженню порядку денного майбутньої зустрічі лідерів України та США, а також координації зусиль із продовження тиску на Росію для виконання нею безпеки умов Мінських домовленостей", - розповіли в АП.

Раніше посольство США в Україні повідомило, що В.Нуланд і старші керівники управлінь Ради національної безпеки США Чарльз Купчан і Селест Волендер 22 червня зустрілися з високопоставленими українським посадовцями, щоб обговорити порядок денний реформ і виконання Мінських угод на підтримку "нормандського формату".

За інформацією посольства, американська делегація провела зустрічі, зокрема, з президентом України.

"На консультаціях, які були детальними і конструктивними, співрозмовники ретельно зосередилися на вимогах безпеки в Мінських домовленостях напередодні візиту американської делегації до Москви 23 червня. Американська сторона вітає тверду прихильність українського керівництва до повного виконання Мінських домовленостей і наголосила, що санкції стосовно Росії мають залишатися заради досягнення цієї мети", - йдеться в повідомленні.

На зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм В.Нуланд повідомила, що президент США Б.Обама і президент України П.Порошенко мають намір зустрітися у Варшаві у рамках саміту НАТО, який відбудеться 8-9 липня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ