Політика

Україна очікує надання їй безвізового режиму з ЄС вже зараз

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що Україна виконала всі вимоги Європейського Союзу, передбачені планом візової лібералізації, і очікує надання їй безвізового режиму вже зараз.

"Коли сьогодні нам намагаються нав'язати, що питання безвізового режиму може бути прив'язане до питання прийняття нового протоколу, який дасть можливість заблокувати безвізовий режим у разі нових міграційних викликів, я хочу сказати, чи є це відповідальною позицією наших партнерів? Ми виконали план дій щодо візової лібералізації повністю. Ми формально виконали цей план, там немає жодного невиконаного пункту, і тому ми зараз очікуємо відповідальної і чесної політики і позиції наших партнерів, які повинні нам дати безвізовий режим вже сьогодні, вже зараз, не відкладаючи це на завтра ", - сказала І.Геращенко на брифінгу в Києві в четвер.

За її словами, ЄС також не має пов'язувати надання безвізового режиму Україні з його наданням іншим країнам або рішенням міграційних ризиків.

І.Геращенко вважає, що ЄС також повинен вчитися на власних помилках, як, наприклад, рішення Франції і Німеччини в 2008 році заблокувати підписання плану дій щодо членства в НАТО створило передумови до агресії Росії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ