Політика

Представляти Україну на засіданні Ради глав урядів СНД у Бішкеку буде посол

Прем'єр-міністри Азербайджану, Вірменії, Туркменістану, Узбекистану та України не братимуть участі в засіданні Ради глав урядів Співдружності Незалежних Держав (РГУ СНД) у Бішкеку, запланованому на 7 червня, повідомив директор департаменту інтеграційних об'єднань міністерства закордонних справ Киргизії Болот Мукашев.

"На сьогодні в засіданні РГУ СНД, яке відбудеться під головуванням прем'єр-міністра Сооронбая Жеенебкова, очікується участь прем'єр-міністра Білорусі, Казахстану, Молдови, Росії, Таджикистану", - сказав Б.Мукашев на прес-конференції в середу.

За його даними, Азербайджан, Вірменія, Туркменістан і Узбекистан будуть представлені на рівні віце-прем'єрів.

"Україну представлятиме посол у Киргизії", - додав Б.Мукашев.

Представник МЗС повідомив, що на майбутнє засідання РГУ виносяться 22 питання. "Порядок денний дуже насичений, він спрямований на подальше розширення і поглиблення співпраці", - зазначив представник МЗС Киргизії.

"За підсумками засідання планується підписати сім угод, три з них у сфері електроенергетики", - сказав Б.Мукашев.

Він повідомив, що "Киргизія не планує вносити до порядку денного якісь спеціальні питання, порядок денний ухвалюється консенсусом, але 6 червня під час засідання робочої групи планує винести на обговорення питання про оптимізацію СНД, і якщо учасники підтримають ініціативу киргизької сторони, то його може бути внесено до порядку денного".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ