Політика

Лещенко закликає розслідувати факти корупції з оприлюдненої тіньової бухгалтерії Партії регіонів

Народний депутат України Сергій Лещенко (фракція БПП) закликає правоохоронні органи провести розслідування фактів, викладених в документах так званої тіньової бухгалтерії Партії регіонів, оприлюднених інтернет-виданням "Українська правда".

"Ми закликаємо правоохоронні органи зробити свою роботу, провести перевірку і здійснити розслідування за цими епізодами, які вказують на прямі ознаки політичної корупції", - заявив С. Лещенко у вівторок на прес-конференції в Києві.

Він висловив особисту думку, що за оприлюдненими цифрами криються "десятки і сотні складів злочину".

"Найбільш кричущі – це прямі хабарі членам Центральної виборчої комісії, які і зараз продовжують виконувати свої обов'язки, а термін їхніх повноважень закінчився ще два роки тому", - зазначив депутат.

"Ви можете відкрити файл і побачити. Там є інформація про гроші, які отримали люди, пов'язані з ЦВК, зокрема, там фігурує пан Охендовський (голова ЦВК Михайло Охендовський - ІФ)".

"Пані Олена Лукаш (29 грудня 2012 р. була призначена представником президента Віктора Януковича в Конституційному Суді України, екс-глава Мін'юсту в уряді Миколи Азарова – ІФ) також фігурує", - у свою чергу додала головний редактор "Українська правда" Севгіль Мусаєва-Боровик. За її словами, події відбувалися напередодні парламентської кампанії 2012 році та одразу ж після неї.

"Ці документи дають яскраве уявлення – скільки грошей було отримано як хабарі ЦВК. Ця сума становить $3 млн лише за тими документами невеликого обсягу, що стосуються другого півріччя 2012 року", - сказав С. Лещенко.

За словами С. Мусаєвої-Боровик, ці документи проливають світло на так зване "тушкування депутатів" у 2012 році. "Наприклад, фігурантом документів є депутат Ігор Рибаков", - сказала вона.

"Я переконаний, що протягом тривалого часу, в усякому разі, в той період, документи за яким ми оприлюднюємо, фінансування йшло саме через спеціальну таку угрупування Партії регіонів, куди входили (нардепи 6-го скликання від фракції Партії регіонів – ІФ) Євген Геллер, Віталій Калюжний, Леонід Кожара та ще кілька народних депутатів, які створили спеціальну схему, як гроші перетворювалися на готівку і виплачувалися обласним організаціям, йшли на політичний піар, на скупку голосів, членам ЦВК", - сказав С. Лещенко.

Також він зазначив, що "за третім президентом України, лідером партії "Наша Україна" – ІФ) Ющенко є великий обсяг платежів, які вимірювалися у понад $1 млн".

При цьому він наголосив, що цей масив документів також має бути розслідуваний детективами Національного антикорупційного бюро України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ