Політика

У Києві оприлюднили тіньові витрати Партії регіонів на політичну корупцію, підкуп членів ЦВК і розкручування в ЗМІ

Народний депутат Сергій Лещенко (БПП) і головний редактор інтернет-видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва-Боровик оприлюднили архіви тіньових витрат Партії регіонів і політиків, з яких вони фінансувала їх у другій половині 2012р.

На брифінгу у вівторок уранці в Києві С. Лещенко повідомив, що документи потрапили в розпорядження кілька місяців тому. Загалом там 22 сторінки тексту, які стосуються "чорної бухгалтерії" Партії регіонів за 2-е півріччя 2012 р.

За його словами, там переважно звітність про нелегальне фінансування партій "Наша Україна" і Комуністичної партії України.

Водночас, С. Мусаєва-Боровик зазначила, що у них немає згадок про Радикальну партію Олега Ляшка та ВО "Свобода", представники яких раніше заявляли про нібито підготовлювані вкидання у ЗМІ неправдивої інформації щодо їх фінансування Партією Регіонів.

Згідно з оприлюдненими документами, загалом на "утримання" партій протягом 2-го півріччя 2012 р. було витрачено $66 млн, і як зазначила С. Мусаєва-Боровик, з цього можна зробити висновок, що річні тіньові витрати ПР можуть становити понад $100 млн.

С. Лещенко зазначив, що кошти для політичної корупції, витрат на підкупи чиновників та представників влади (зокрема членів ЦВК) і нелегальної розкрутки Партії регіонів у ЗМІ бралися з держбюджету України і нелегальних угод.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ