Політика

Декомунізацію в Україні має бути завершено – Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликав українців, місцеві громади і політиків завершити процес декомунізації в країні, при цьому наголосивши, що не допустить повернення населеним пунктам назв часів Російської імперії.

"Цього тижня я уважно стежив за дискусією в Раді на цю тему – не тільки ж про генерального прокурора думав. Яке рішення я порадив би народним депутатам? З одного боку, інтереси національної безпеки вимагають завершення декомунізації. З цього випливає, що ті, хто ще не перейменувався, мають таки назватися по-новому – крапка!", - заявив президент під час заходів із нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій у Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили" в неділю.

З іншого боку, за словами глави держави, у цьому процесі слід враховувати думку людей на місцях. "Не вина центру, що низка громад, часто внаслідок маніпуляцій політиканів, несерйозно поставилася до проблеми і не ухвалила рішень з цього питання в ті терміни, в які передбачав закон. Та хіба не в наших силах дати громадам додатковий термін і ще одну можливість прийняти рішення, самим обрати собі іншу назву?", - сказав П.Порошенко, звертаючись до народних депутатів.

Він відзначив важливість того, щоб прибрати імена "катів" з мапи України. При цьому глава держави однак застеріг від повернення до імперських назв: "Єдине застереження - не повертатися до старих імперських найменувань. Я не дозволю, щоб мапу України знову заплямували новоросійськими топонімами", - наголосив П. Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ