Політика

Уряд України звільнив керівника Держлісагентства

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про звільнення керівника Державного агентства лісових ресурсів (Держлісагентство), повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на свій сторінці в "Фейсбук" у середу.

"Рішення про звільнення керівника Держлісагентства ухвалено", - написав він.

Крім того, О.Семерак повідомив, що уряд підтримав пропозицію Мінприроди про тимчасове припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) у лісах до перегляду Мінприроди, Мінагропродом, Держлісагентством нормативно-правових актів, що регулюють порядок і правила їх здійснення.

Уряд також доручив Мінприроди, Нацдержслужбі, Мінагропроду провести службове розслідування фактів бездіяльності керівництва Державної екологічної інспекції у сфері охорони та збереження лісових ресурсів і поінформувати про результати в двотижневий термін.

Окрім того, Мінприроди, Мінагропрод, Мінрегион, Держлісагентство, Держрибагентство мають у місячний термін опрацювати і подати до Кабінету Міністрів відповідні проекти актів з реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони природного довкілля шляхом визначення єдиного контролюючого органу в цій сфері та передачі йому усіх контрольних функцій.

У Мінприроди поки що опрацьовується питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, учених, представників громадських організацій і місцевих громад.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив на засіданні Кабінету Міністрів України в середу, що може прийняти рішення про звільнення керівника Держлісагентства через масову вирубку лісів.

Згідно з інформацією на сайті Державного агентства лісових ресурсів, главою відомства станом на ранок середи є Олександр Ковальчук.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ