Політика

Ляшко має намір блокувати ВР

Фракція Радикальної партії у Верховній Раді України блокуватиме трибуну парламенту, якщо у вівторок не буде ухвалено рішення про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування скандалів, пов'язаних з офшорними компаніями, що належать представникам української влади, заявляє лідер фракції Олег Ляшко.

"Я звертаюся до голови Верховної Ради (Андрія Парубія - ІФ) створити сьогодні тимчасову слідчу комісію з розслідування офшорів представників влади. Якщо цю вимогу не буде виконано, фракція Радикальної партії блокуватиме парламентську трибуну. Ми звертаємося до всіх колег підтримати нашу ініціативу", - сказав О.Ляшко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту у вівторок.

Як повідомлялося, 7 травня О.Ляшко вже заявляв, що фракція Радикальної партії заблокує роботу парламенту, якщо наступного пленарного тижня у ВР не буде створено ТСК із розслідування офшорів представників української влади, насамперед президента України Петра Порошенка, глави Національного банку України Валерії Гонтаревої та міністра фінансів України Олександра Данилюка. "Радикальна партія вимагає створити у ВР ТСК із розслідування офшорів Порошенка, Гонтаревої та Данилюка. Якщо наступного тижня парламент не підтримає цієї ініціативи, ми з вівторка блокуватимемо роботу парламенту. Тому що весь світ розслідує офшори, лише у нас роблять вигляд, що все нормально", - заявив він.

О.Ляшко нагадав, що в п'ятницю у ВР нардепи від Радикальної парії зареєстрували проект постанови про звільнення О.Данилюка з посади міністра фінансів України, оскільки той "одночасно є директором трьох офшорних компаній-смітників". Він також зазначив, що і П.Порошенко, і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман перед призначенням О.Данилюка знали про його офшори, але втаїли цей факт від громадськості та рекомендували його на посаду міністра.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ